Väitöskirjatutkijana Nerassa

Nordic Educational Research Associationin, eli tutummin NERA:n konferenssi pidettiin Turun yliopistolla 4.–6.3.2020 ja olin siellä mukana Tuetaan yhdessä -hankeen väitöskirjatutkijan ominaisuudessa. Konferenssi osui Turun yliopiston juhlavuodelle, yliopiston täyttäessä 100 -vuotta.

Konferenssin pääteemana oli Kasvatuksen tulevaisuus, jota käsiteltiin sekä Keynote, eli avauspuheenvuoroissa, että eri teemaryhmissä. Itse kävin kuuntelemassa professori Risto Rinteen puheen, jossa hän käsitteli globalisaatiota ja koulutuspolitiikan tulevaisuutta verraten sitä pohjoismaiseen koulutuspolitiikan historiaan.

Nerassa itselleni tuli eteen valinnan vaikeus, sillä tänäkin vuonna konferenssissa oli 25 teemaryhmää, joissa esiteltiin tutkimusta eri kasvatustieteen osa-alueilta. Yhteensä teemaryhmissä esiteltiin 450 eri tutkimusesitystä sekä posteriesityksiä. Niin paljon olisi ollut kiinnostavaa kuultavaa. Valitsin teemaryhmiä oman kiinnostukseni ja tutkimusaiheeni perusteella ja kävin mm. kuuntelemassa esityksiä opettajien välisestä yhteistyöstä ja opettajien autonomiasta yleisen didaktiikan teemaryhmässä.  Suurimman osan esityksistä kuuntelin kuitenkin Inklusiivisen kasvatuksen -teemaryhmässä, jossa myös Tuetaan yhdessä -hankkeen johtaja Marjatta Takala toimi sekä puheenjohtajana, että esitteli omaa tutkimustaan yhteenkuuluvuuden politiikasta opetussuunnitelmateksteissä.

Inklusiivisen opetuksen teemaryhmässä esiteltiin inkluusio- sekä yhteisopettajuustutkimusta eri näkökulmista. Oli mukava nähdä ja kuulla ”livenä” tukijoita, joiden tutkimuksia on siteerannut myös omassa tutkimuksessaan.  Konferenssien tarkoituksena onkin tiedon jakamisen lisäksi auttaa tukijoita verkostoitumaan toisten tutkijoiden kanssa.

Kiitos Turku ja Turun yliopisto hyvin järjestetystä konferenssista! Ensi vuonna NERA järjestetään Odensessa, Tanskassa 3.–5.3.2021. Lisää osallistujien tuokiokuvia ja kokemuksia konferenssista löytyy Twitteristä @nera2020.

Riikka Sirkko, Oulun yliopisto

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s